Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2023 10:43 - Кога се образува България
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 2410 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гледах istoria.bg. Чудесно е, че с големи мъки някои наши историци достигат до изводите си на западните си колеги, че България е образувана в края на 5-ти век след смъртта на Атила и масата хора започващи да се наричат тогава "българи" са участвали във войските на Атила. Поради това българите са наричани често и "хуни", независимо че в по-голямата си част те са били гети и всякакви траки живели тук, още преди завладяването на земите ни от Римската империя. Колко трябва да ти е акъла, обаче да направиш подобно предаване и да не споменеш войната на българите при река Цурта? Това са някакви историци с увреден ум от Официалната ни история и руските глупости и измислици, които още се изучават в СУ от студенти и хора с титли. Точно войната при р.Цурта показва, че българите са се били по-рано на страната на Атила, защото не е имало друга сила на този сяват, нито е имало как да падне армия от небето или да дойде някаква измислена конница от Фанагория да победи елетната войска на Анастасий. А българите са били многобройни, знаели са как да вояват, имали са самочуствието, че ще победят византийците при Цурта и не са избягали, потупали са конете си и са съсекли в реката цялата византийска войска. Защото вече са го правили под командването на Атила. Случило се е нещо толкова просто, естествено и логично. Не знаем защо тогава тези хора са започнали да се наричат българи, но това не е фатално защото много държави не знаят как е възникнало името им. На тях им е трябвало ново име обаче, защото не всички гети са приели това име. И те са запонали да се наричат "българи" не толкова за да се определят най-вече като местен древен народ, а защото не са исакли да живеят в условията на робовладелския строй, който им е предлагала Византия. Искали са свобода и нов обществен строй. Българите са изиграли основна роля в света при преминаване от робовладелски към феодален строй. Логиката на нещата е била както днес - имаме "костовисти", "Комунисти", "фашисти", "демократи" .... Всеки избира какъв да се нарече. Та не вси1ки гети са станали българи, Велизарий дори се бил жестоко на страната на Византия. Както и "българи" са се нарекли много хора, които не са били гети или местни траки, примерно хуни дошли с Атила, оженили се тук и не пожелали да се върнат на изток, дори римляни аристократи задомили се тук и какви ли не. Основната част обаче са били гети са старо местно население, живяло тук от векове.

А Кубрат е една измислица на Теофан, в която за да вярваш трябва да си тъп като Златарски или по-тъп. То няма как да имаш логично мислене за реалността и да не си направиш извода, че Кубрат е нямало как да съществува.



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Любопитно
16.09.2023 12:52
Кой е баща на Аспарух-Исперих?
Да, Именникът започва с Атила, но Петър Добрев обосновава началото от Памир и Хиндокуш, Бактрия, Балх, много преди това...
цитирай
2. bulgares - виж списъкът на Пеячевич
16.09.2023 18:19
Има един много по-хубав, пълен и логичен списък на българските владетели на Пеячевич, единственият му недостатък е, че не е намерен в Русия, а в Хърватия.
цитирай
3. kirk - Чак пък да не е съществувал Кубрат
17.09.2023 10:02
Съществувал си е, щом го споменават в нашите армвнски източници. Защо някой би излъгал??? А иначе баща им е еврюхата Авитохол, брат'чеда на Авимелех, в имената на които двамца библейски герои е включено еврейското Ави за баща, което при арабите е Абу. Еврейчета такива, поради что се срамите...?!
цитирай
4. vled - ЦУРТА и Вулгарите на Ганчо Ц.
17.09.2023 12:56
Основният проблем на привържениците на Ганчо Ц. е, че не могат да обяснят защо ако Вулгарите на Ганчо Ц. (VULGARES) са Българите, езикът VULGAR LATIN, на който блаженият св. Йероним (от фамозната карта) е превел библията VULGATA не се наричат БЪЛГАРСКИ ЛАТИНСКИ и БЪЛГАРСКА БИБЛИЯ.
Затова преди време най-известният му последовател П. Серафимов написа:

„Колкото и да уважавам д-р Ганчо Ценов, трябва да призная, че по отношение на произхода на името българи – от лат. vulgaris – простонароден, той греши.”

Това е като да си направиш харикири, защото думата VULGARES в сведенията е ЕДИНСТВЕНОТО доказателство за присъствието на българи на Балканите преди 681 г.


цитирай
5. iliyanv - Е, требва да се примириш с Худбадр и сина му Аспахрук
17.09.2023 16:18
Щом го споменуват най-старите извори във Вселената - арменските. Господ може да е бъльгарин, ама секретаря му е анадолски арменец.
цитирай
6. kirk - Пак си чел неверни преводи
18.09.2023 17:42
Трябва да вземеш един речник и да преведеш оригинала сам - Аспархърук е там!!! И - Худбадър!!! Освен това Анадол може да казвате, ако имате татаротюрска кръв и гени, а уначе е Анатолия!!! Стига си демонстрирал колко си манипулиран, измисли нещо свежо, твое... Българите се оформят като народ след XII в., а после - след 1985 г., Господ май е доста по-рано!!! Първите и най-стари извори са на евреите, после са гърците и чак тогава сме ние, но в конкуренция с асирийците - ноторни факти!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 127710
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив