Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2020 12:13 - Защо не е имало Българин на Берлинския конгрес?
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 2514 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 15.11.2020 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Писна ми да повтарям, че на Берлинския конгрес 1878г  не е имало дори и един българин САМО по изричното настояване на Русия и да ми се отговоря с една дълбоко вкоренена у нас руска лъжа, че съм леко заблуден и българин не е имало на Конгреса просто защото още не сме били  държава.  Никой от останалите участници на Конгреса не е имал против да има българин на Конгреса  или поне не е изразил такова след настояването на Русия, която очевидно е решила въпроса и всеки може да се досети защо го е направила.

Това е исторически факт, добре документиран и може да бъде проверен поне в следните две издания: 1..Krasner, Stephen D. (1999). Sovereignty: Organized Hypocrisy. Princeton University Press. p. 165.;   2. Bourchier, James David (1911). "Bulgaria/History" . In Chisholm, Hugh (ed.). Encyclopжdia Britannica (11th ed.). Cambridge University Press.

И една проста препокъка. Вместо да четете идиотизми, как някаква империя тръгнала да "освобождава" своя братска страна, проливайки кръвта си, днес може да прочетете на интернет на английски само за няколко часа как е било - кратко, ясно и логично. Русия, не само, че се е постарала да пролее минимално количество кръв на руснаци,  ами е използвала малксимално чужда кръв - българска, украинска, полска, сръбска, черногорска, румънска, финска и т.н. за да стъпи на Топлите морета и да се приближи  поне малко до мощта на великите сили като Австро-Унгария и Англия в Европа. Нищо ново от време оно. Още Йорданес описва как Атила при война също е обграждал с най-близките си хуни само собствената си личност, а масата войска  по периферията са били  най-различни чужденци и сигурно най-много от тях са били мизийските гети, преименували се след смъртта му на българи. Бисмарк или друг дипломат от Берлинския Конгрес, ако беше чул там, че Русия била дошла да ни освободи от обич, сигурно е щял да се спука от смях, може би и инфаркт щеше да е получил да се хили, но у нас все има още хора, при това висшисти, които масово вярват, че това е могло да се случи в реалността.



Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, Булгарес!
15.11.2020 13:25
Русия винаги е била злонамерена към България и това е една, постоянно доказвана от Живота безспорна Истина!
цитирай
2. bulgares - е, не бих казал, че
15.11.2020 13:46
го е правила точно и от злоба към България, а за себе си на първо място. Въпреки че май си е изляла цялата злоба срещу Великите сили, които са я унизили много на Берлинския конгрес върху нас с всичките тези лъжи, паметниците дето ни е накарала да й направим с наши пари, да си напишем история която да ни промие мозъците почти до еничари и т.н.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Ех, Булгарес!
15.11.2020 14:32
Обясни какъв е интересът на Русия, със специална молба да иска ,да няма Български представител на конгреса? Казах ти ясно, защо няма, защото този който ще представлява - държавата , още я няма! Може да има наблюдател Но това не е направено
Каква е логиката ? Да представяш проект за възстановяване на държавата и да настояваш неин предст.вител, да не присъства? И другите, като толкова много са ни обичали, защо не са се застъпили и настоявали за нас?Да имаме наблюдател!Имаш ли някакъв документ ,че те са настоявали, но Русия не им е разрешила?
Знаеш ли, имах друго мнение за тебе ,но май четеш като Гоголевия герой!?
Имам няколко въпроса за тебе
1/ Колко куршума са иззстреляни в Освободителната война от английските войници в наша защита- матроси по точно? Колко техни снаряди са поразили турски позиции?
2/ Защо английският флот през цялото време на войната "кибичи" край Кипър? С каква цел!?
3/ Защо в края на войната, Англия ,не изстреляла и един куршум през войната/ сам отговарям на първия въпрос/, получава Кипър в знак на благодарност от Османската империя? Какво е направила за нея, че получава остров, колкото Бургаска област на площ?
4/ Какво пише в препоръчаните източници от тебе, за поведението на Дизраели на Берлинския конгрес? Какви са изказванията му?
5/ Прави ли са многобройните ГРЪЦКИ, сръбски, черногорски, а и румънски делегации в двореца в Петербург, уверяващи Александър Втори ,че допуска грешка?
Че ние сме неблагодарно племе, утре ще се изметнем и ще се обявим срещу него? Това, когато разбират ,че България ще е с площ около 170 хиляди квадратни километра Оттук, не от друго почват колебанията и протакането на насрочването на дата за конгреса!
Няма по-мръсен начин да настроиш някой срещу някого или поне да го направиш предпазлив от този- -Защо му помагаш, той утре ще ти бъде враг, пълен неблагодарник е!

Това е истината и не е необходимо да се чете в дебели книги!
Известна е и е очевадна!
Колко жертвие дала Русия във войната- пет или десет?
Гледал съм регистъра на починалите в Бургаската руска военна болница от рани и от болести като тиф- Няколко стотин бяха Тя е периферна болница, създаденна в движение Руска княгиня е починала като доброволка в такава болница-княгиня Вревская!
А колко английски матроси са починали от напиване в същото време?

И прадядо ми е участвал в две въстания и в тази война, получил е офицерски чин за заслугите си!Да се плюе така по нея , не проумявам! Сигурно е бил на разходка в нея?
Е, разбира се, че след войната са му отмъстили, тези ,който са се криелиприди нея и по време на нея! Два пъти е извеждан за изпълнение на смъртна присъда! Просто да си знае мястото!

Ще успеем така !Просто няма начин!
цитирай
4. bulgares - аз ти обясних къде
15.11.2020 15:03
да прочетеш историческия факт, че на Конгреса не е имало по настояване само на Русия. Исторически факт не се обсъжда дали се е случил или не. А защо? Вероятно за да може да вярваш и днес на лъжите й, въпреки че тогава едва ли е вярвала в този резултат, но то след 44г за това са помогнали и други фактори.

Обясних ти, че Англия е била враг на Русия, а не на България. Поради което, лесно се е съгласила все пак с няколко изречения произнесени от Бисмарк в наша полза. През 1885г, само 7 години по-късно, вече наш явен враг е Русия, а приятел Англия. С Русия късаме дипломатически отношения за цели 10 години.

И не на последно място, тези глупости, че ако не е била Русия още си щял да се казваш Мехмед и да бъдеш роб на Турция в единствената робовладелска държава в света през 2020г са също много тъпа руска мантра. През 1878г Австо-Унгария и Англия са напреднали страшно технологично и военно и са търсели активно да "освобождават" земи по цял свят, а за територии в Европа завзети от изостанали мюсюлмани направо са им текли лигите.

Ти да виждаш някъде да оспорвам, че сме се освободили с помошта на Русия? Русия обаче е трябвало да ни третира като съюзник във войната, а на нея не й е минавала изобщо подобна мисъл и до днес. Или, че се опитвам да омаловажа ролята на българските жертви, опълченци и такива като дядо ти, та се опитваш да ми противоречиш с това? Моля те, бъди по-точен.

С две изречения, може да кажем, че на Конгреса, всички там вкл. и Русия, всички са били на практика БЕЗРАЗЛИЧНИ към българските интерси и какво е било морално от наша гледна точка. Въпреки, че ще прочетеш как Конгреса е свикан за да се реши на първо място съдбата на България. Но на територията България и как това ще се отрази на всяка Велика сила в Европа и между тях си. Вероятно това се харесва на мене колкото и на тебе, но така е било. Така е в реалния живот и това е обективната истина за събитията, която както казах, днес може да се прочете лесно на английски, но не и на български и на руски. Счита се също, че резултатът от Конгреса определя директно събията и съюзите при Първата и Втората световни войни. Направи си сметка какво велико отражение е дал факта върху Конгреса, че Черна гора била пратила някаква делегация до Петербург. Ами нула, естествено.

И аз не считам, че дължим каквото и да е на Русия. Всичко им е платено, дори няма никога да ни платят за всички гадости които са ни натресли. И е време тези получовеци да се цивилизоват и да започнат да произвеждат както го правят другите държави и да спрат да тормозят други държави кой какво им дължал. После се чудят защо ги мразят и им се подиграват по цял свят. Ами така са си го направили и още го правят.
цитирай
5. germantiger - да
15.11.2020 19:03
ПРОЧИТАЙКИ ПЪРВИ ТОМ/ПЪРВА ЧАСТ на книгите РУСКАТА ИМПЕРИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ от янко гочев там това е обяснено и показано в конкретика и разбира се, в съгласие с постинга
цитирай
6. germantiger - +
15.11.2020 19:09
нещо повече - ПРЕДИ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС РУСИЯ Е КОМПЕНСИРАНА ОТ ГЕРМАНИЯ И СЕ ПОЛЗВА като на берлинския конгрес германия НЕ дължи нищо на русия, както често леон и автори споменават в угода на руската позиция

А РУСИЯ СЕ ПОЛЗВА ОПТМЕНЯЙКИ НЯКОЛКО ЧЛЕНА СЛЕД КРИМСКАТА ВОЙНА И МИР КОИТО Я МАЧКАТ И ОГРАНИЧАВАТ В ЧЕРНО МОРЕ, ВЪВ ФЛОТ И АРМИЯ

този "германски дълг" отдавна и преди берлсиняки конгрес е "изплатен", но леон просто не е чел тази конкретика, което НЕ му вменявам като вина, просто факти

а това че руснаци и българи ОБИЧАТ все някой до гроб да им дължи нещо... това е народопсихологояи, нагла политика и гьонсуатлък, руски най-често

ДА БЪДА ЛИ КОНКРЕТЕН В КОИ ЧЛЕНОВЕ И В КАКВО РУСИЯ СЕ ПОЛЗВА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВТОРИЯ РАЙХ ПРЕДИ БЕРЛИН В СЛЕДВАЩ КОМЕНТАР ???
цитирай
7. germantiger - ++
15.11.2020 19:16
и няма какво да чакам отговор, аз винаги съм плашещо конкретен:

след разгрома на франция от нова германия, именно германия позволява на русия да се реваншира за кримската война, като франция след боя отпада като един от гарантите на парижкия мир след крим

РУСИЯ ЕДНОЛИЧНО ОТМЕНЯ ОГРАНИЧЕНИЯТА ОТ 1856 Г. ОТНОСНО СТАТУТА НА ЧЕРНО МОРЕ. С ЦИРКУЛЯРНА НОТА НА ГОРЧАКОВ ОТ 29.10.1870. ЕВРОПА Е ПОСТАВЕНА ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ И СА ОТХВЪРЛЕНИ ЧЛ. 11, ЧЛ. 13 И ЧЛ. 14 ОТ ПАРИЖКИЯ ДОГОВОР

ПРЕЗ 1871 Г. НА ЛОНДОНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ РУСИЯ ЛЕГАЛИЗИРА ДЕЙСТВИЯТА СИ И ПРЕМАХВА УСЛОВИЯТА НА УНИЗИТЕЛНИЯ ЗА НЕЯ МИР СЛЕД КРИМ КОЙТО Я СМАЗВА В ЧЕРНО МОРЕ
цитирай
8. germantiger - към леон по повод въпроса му към булгарес
15.11.2020 20:06
от 139 до 143 вкл. страници в първия том на янко гочев има МАСА КОНКРЕТИКА именно зщао русия пречи и не желае да има български представител на конгреса

ЗА СМЕТКА НА ТОВА ТАМ ИМА РУМЪНСКА, СЪРБСКА, ГЪРЦКА И ЗАБЕЛЕЖИ ДОРИ АРМЕНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ, петициите и исканията на българите са унищожени и част скрити от руснаците за да не стигнат на конгреса

конкретиката в това с имена, петиции, събиране на подписи, здреси и искания е разкрита в книгхата подробно защо и как
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Митак! Здравей, Булгарес!
15.11.2020 21:51
Относно това, че Германия е задължена на Русия имам предвид участието на Русия в тъй- наречения Троен съюз- Между Германия, Австро-Унгария и Русия Създаден с цел да защити обединението на Германия в резултат на очаквана реакция срещу него от Англия и Франция! Този троен съюз охлажда намеренията на Англия , най-вече и те си остават само с остри приказки!
Другата конкретика няма отношение към Тройния съюз и не виждам защо трябва да я цитирам? Та за това разбиране на Русия към проблема на Германия Бисмарк е задължен и той го демонстрира в предварителните преговори Като казва ,че ще подпише всичко ,което Русия предложи на конгреса, че е готов, да му дадат дата и ще го обяви Впрочем именно той дава карт бланш на Русия след провала на Цариградската конференция Посочвал съм как! За води война за Българите! За Българите!

Сега, има сръбска, гръцка, румънска, дори и Черногорска делегация,но има и такива държави, официално признати! Нали?
България е с площ от 170 хиляди квадратни километра Сърбия и Гърция са общо с около 50 хиляди, Румъния е с под 100 хиляди Трите общо са по- малки от България Това развил ли е Янко Гочев! За претенциите им?
Че те оспорват големината на България!? С удари под пояса Че Русия греши, в лицето на царя, че се доверява на Българите Фатално Те са неблагодарници и утре ще се обявят срещу благодаталите си Впрочем , напипали са вярна струна! Делегациите им се застъпват в Петербург, преди конгреса, да обработват царя срещу нас
Ти Булгарес , имаш ли предвид това, като превъзнасяш гърците до небесата?Безграничната им подлост и и мръсотия, проявили се след конгреса Чувал ли си нещо за Заторичане-село в Гръцка Македония, да я наречем Южна! Какво казва Гочев по този въпрос! Той май е написал евангелие по въпроса?!
Практиката дотогава е да се създават малки държави на Балканите от Отоманската империя Гърция и Сърбия са били шест, седем пъти по- малки от това ,което са сега - по територия И се пръква България -три пъти по голяма от тях двете заедно Това оспорват те и затова са там! Не да решават дали да има България, а да оспорват големината и! И имат право да присъстват, като заинтересована страна Като съседи!

Няма логика Русия да не иска да има представител на България! Да допуснем, че е така? Защо другите ,които са"искали", не са наложили да има, наблюдател, поне?Угаждали са на Русия? Защо тогава са скочили срещу проекта Санстефанска България?Това, за представител и за угаждане са предположения, без покритие!
Като се има предвид станалото, Русия е виновна само в едно! Чрез водената от нея война ,България отново да се появи на картата!
Защото, ако я нямаше ,нямаше и да я има! Поне в него момент
А конгреса е провал, пълен, на дипломацията й, на Русия! Тук съм безкомпромисен!
Затова е вбесен Бисмарк и оттегля подкрепата си! Защото няма какво да защитава!Защитава само София Има ли паметник в София Бисмарк, Митак Разучи този въпрос!Той е по-интересен!

Останалото е само хипотези!
цитирай
10. bulgares - Тук какво пише?
16.11.2020 01:06
"Bulgaria itself was excluded from participation in the talks, at Russian insistence.[3][4]"

Пише ли го ли не го пише? Или аз не довиждам нещо? От западни историци, които са доказали, че пишат на базата на документи ли го пише или от тъпите руснаци, които са доказали, че истината в историята за нищо я нямат? Какво има да дискутираме повече? Това какви псевдологични факти може да си измисляш, че Русия нямала никаква файда да го прави няма никакво значение в случая. Питай царя им защо го е направил или тъпите руски историци, но спри да разпространяваш исторически лъжи.

И много ми е интересно колко считаш, че са загиналите руски войници в тази война, след като зададе този въпрос. Защото аз знам колко са. Предполагам с твоята логика, с която не знам как играеш шах ще успееш да ни докажеш тук, че са 200,000 при 180,000 мултинационална армия на фронта. А бе, я си кажи кои от родителите ти са руснаци направо, защото нещо смърди от много далече. Ще ни нарича неблагодарници. Я си заминавай обратно в Сибир, тамън Путин ги докара вече до глад и просешка тояга братятя ти, може да им помогнеш там с нещо. Тук само ще объркваш още повече конците, та скоро колхозник няма да посмее да стъпи в страната ни. Защо съм мразел руснаците? Това ме пита някакъв по-горе и се чудел защо. Да се запита защо цял свят ги мрази и се подиграва с тях.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Ох, Бургарес, на нивото на кочияша ...
16.11.2020 09:57
Ох ,Бургарес, на нивото на кочияша на Чичиков си!Много обичаш да четеш Количествено!
Не ми се разправя с тебе
Нито един руски войник не е загинал! Нямало е такава война! За нея пише само в руските книги, които,кой знае защо, приписваш на мен, че чета? Знаеш ли, че особено в историята и в професията , аз рядко ползвам руски книги Говоря за чужди автори

Измислена е тази война от руснаците!
Англия е водила война за нас! Затова флотът е и е бил край Кипър! Оттам е бомбардирала турските позиции
И какво пише в твоите буквари- Англия настоявала за Български представител, но виж, Русия не и разрешила, това ли? Интересно! И смешно, едновременно
А за Ньой да знаеш, какво пише? Пак Русия ни е сложила динена кора, нали?
Задочно! Понеже не е участвала Ленин е наредил да ни порежат Хубаво ,че е бил Ендрюс, американския президент, да отмени заповедта на Ленин и държавата ни да остане! Да, натам е вървяла работата и само демонстративното излизане на американския президент ги е освестило Агентите на Ленин!Че няма да подпише ликвидирането на България!

А пише ли в твоя свещен буквар, колко пъти Дизраели демонстративно е напускал залата в Берлин/ знак, че няма да подпише/? Знаеш кой е ,нали?Твърдо установеното искане на Англия- княжеството да е до билото на Стара пленина, без София !Автономна Румелия , а останалото се връща на Турция Това е искането на Англия! По искане на Русия, направо нареждане! И то се изпълнява! Бисмарк успял да се пребори за София, въпреки съпротивата на руснаците!

Те и точните науки допускат изопачения, но историята в това отношение е връх!
Ако те интересуват броя на жертвите-31 хиляди са убитите! Още толкова са ранените Но точният брой на умрелите от раните си, , от измръзване и болести не се знае
32 хиляди са нашите жертви в двете фази на ВСВ
Е, нищо не са жертвите на Русия във Възстановителната за нас война!
Доволен ли си?

Какво ме интересува, какво пишат тези, които са ни осакатили и сме платили със стотици хиляди жертви за мръсотиятя им тогава! Че са били прави и друг е виновен, естествено!Те са защитавали правдата, но друг им е срал в гащите? Какво да чета платеният ,поръчков Янчо, имащ задача да промива мозъци! Че то и от космоса се вижда ,че търбухът му се пълни от подобни писания? И за тоалетна хартия не стават Прави са всички балкански делегации, да ни оплюват за помиярското ни поведение!Пред Александър Втори!То никога не ни е напускало Това е лирическо отклонение!

Чакам отговор, защо Англия получава след войната Кипър, като подарък от Турция? За какви заслуги Какво пише в твоите истинни книги? Имам чувството отсега ,че ще се смея много на ....написаното!
цитирай
12. bulgares - Е то
16.11.2020 14:55
Колхозния ти задник лъсна пред всички вече. Никой не те е питал да ми даваш оценка на умствените способности и аз нямам намерение да търся такава от някакъв смотан колхозник. Чичеков ли е там, какъв е и кочияша му ще ходиш да си ги обсъждаш в Сибир. Ние сме вече в НАТО и ЕС и си имаме далеч по-стойностни европейски класици за изучаване. Никой нормален млад българин вече не се интересува от руска история и бит дето ни ги навираха в муцуните едно време всеки ден

И призовавам всички българи които четат тук. Виждате ли го това руско говедо какви ги върши у нас по интернет? Не е ли крайно време да ги сритаме в задниците тия да се махат както направиха в Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Румъния и т.н. за благодарност? Защо най-известната ни църква в центъра на София, която сме построили до последната стотинка с наши пари носи още името на някакъв див руски светец с който България няма нищо общо? Докога ще търпим тези говеда да ни наричат под носа ни "неблагодарници"? Не е ли време да им представим сметката за всичките гадости, които Русия е направила на България?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 127068
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив