Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2020 14:05 - Историята на Плоската Земя
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 3980 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.11.2020 11:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тук ще напиша нещо по този въпрос, заради колегата leonleonovpom2 който повдигна въпроса, пък и за мене е бил винаги интересен защото още като малък се запитах как в учебника по физика на рисунка Архимед повдигаше Земята „с дълъг лост и опорна точка“ без да е знаел, че тя е сфера.  

Напоследък едни журналисти се добраха до името на Ератостен, роден през 276г пр.н.е в днешна Либия и го представят като някаква сензация и първият открил, че Земята е сфера. Ератостен е изчислил първи много точно диаметъра на Земята, но и с малко късмет, като е направил две грешки с противоположен знак, въпреки че методът му е безупречен и се използва и до днес. Това, че Земята е сфера е било известно обаче още на древните вавилонци още през 7в. пр.н.е. а теорията е развита много добре след още век от Питагор, Аристотел,  Плутон и дуги. Питагор дори е твърдял, че Земята се върти около Слънцето!  Великите думи на Галилей от 1633г. са били една проста истина за древногръцките учени, върху която те са правели дори математически изчисления.  

Как е станало, така че за 20 века това е било изтрито напълно от човешката християнска памет? Очевидно трябва да благодарим на Религията, която и днес всичко знае. Станало е както съветските офицери са успели да изтрият много исторически факти от главите на българите само за 2-3 десетилетия. По времето на Паисий не е било тайна, че сме имали владетел наречен Бузан (с титла reges, а не “хан“), 200 години преди Аспарух. То става тайна по-късно благодарение на братския Съветски съюз. Става тайна и всичко което е написал Ганчо Ценов, който съвсем не е бил някакъв единак за времето си. Оказва се, че вече масовият българин си няма и понятие, че България е била окупатор през 41-44г в Гърция, Македония и Сърбия, като всъщност Хитлер и Мусолини са ги принудили за 2-3 седмици да подпишат безусловна капитулация, а ние само още за 2-3 дена сме изсипали значителни окупационни войски там. Как е възможно да се забрави това толкова бързо? Явно е възможно.  

Очевидно гръцките учени са достигнали някакъв бърз световно признат разцвет около Класическия период на Гърция, докато траките са се развивали доста по-бавно. Можем поне да възхваляваме личности като Езоп живял около 620–560г пр.н.е., за когото Архимед е написал в прав текст, че е роден в Несебър и е тракиец, което означава, че не е грък, за какъвто го представят гърците. Значи Езоп, чийто басни цял свят изучава и днес до Латинска Америка е от българските ни прадеди. Кое ни пречи обаче? Ами нали веднага лъсва истината, че Кубрат е просто един герой от поизменена приказка на Езоп, българите никога не са живели около Фанагория и не са се наричали кутигури, а сме древни европейци, кръвни братя с македонци, илирийци, панонци и дори съвсем малко североизточните италианци. Пък това би подразнило и самия Путин. А трябва да дадем и железен отпор на Сорос. Поне ако сме истински български патриоти, надуващи гайди в народни носии и обичащи Русия повече от България. Дефиницията за патриот в България е „малко“ по-различна от тази по света.  



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Драги Булгарес! Всичко това е от...
19.11.2020 16:39
Драги Булгарес! Всичко това е открито от египтяните Те от къде са го знаели, от атлантите ли, не знам?
Египтяните са знаели ,че земята е кръгла и са изчислили радиуса и с точност, по-малка от метър!Че се върти около Слънцето
Геометрията, Евклид е бил девет месеца в Александрийската библиотека и там е писал Евклидовата геометрия Аз смятам ,че няма човек с повече от средни познания по математика и особено геометрия, който да мисли ,че тези пирамиди могат да се издигнат без съвършени познания по математика! Че трябва да ги имаш най- напред на чертеж и след това да предприемеш строежа
Казах ти колега, гостуваше ни Атинския музей с експозиция Зам .директорът, професор по история на хвалбата ,че те са изградили съвременната цивилизация с откритията си, част от който ти цитираш , от слагач или слагачка от наш произход, скромно отговори Видя се ,че дори му е неприятно
Почти 100 % запомних отговора му
Заслугата на древна Елада е повече друга! Не е в откритията
А в това ,че е съхранила много открития на по- стари и по- напреднали от нея цивилизации!
Гърците кога са имали държавност? Стотина полиса пръснати по крайбрежието, воюващи помежду си За каква Велика Елада се говори изобщо ?И тя не е в днешна Гърция , а в....Италия! Казах ти и за Анхиало В четири надписа, епиграфски го има записано- траки живеят в него!
Толкова нагласении и измислени работи има в древната история, че с право Каспаров предлагаше да се зачеркне напълно античната , а и ранната Средновековна история!
Ти си коректен в отношенията, извинявай , ако съм рязък, но аз не говоря изммислици Ровил съм се и в буквалния смисъл в тези неща, по женска линия има гръцка кръв в рода, но истината е друго нещо Дядо ми, майка му е гъркиня,тя е била достоен човек, но гърците не са! Дядо ми ги ненавиждаше, заради подлостта им
Имаше вероятност, да отида на специализация в Гърция Но ме разубедиха Не аз, те ще научат нещо от мен! Да не си губя времето нахалос и с други неща!
Какви постижения имат от Рим насам изобщо?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 127477
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив