Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2020 21:28 - ВСВ на Балканите
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 2218 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 11.11.2020 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъй като се оказва, че от вмирисаните ни историци от професори до академици в БАН, човек не може да разбере най-основните неща за ВСВ, България и Балканите, реших да извадя някои неща набързо от Уикипедия на английски. Това да разговаряш с историк от БАН е ясно, че не е като да разговаряш с математик – с 2-3 изречения се уточнява нещо и няма защо да се преповтаря и дискутира повече изобщо.  С историк от БАН диалог се води по-трудно отколкото с говедо защото и говедото показва резултати с помощта първосигналната си система, а историкът от БАН може да ти повтаря и 100 и 1000 и 10,000 пъти най-невероятни идиотизми, противоречащи на най-елементарната човешка логика.  

Та ето как е било накратко. ВСВ на Балканите е започната от Италия, която напада Гърция на 28 октомври 1940г. Понеже италианците не ги бива да воюват бързо запецват. Намесва се обаче Хитлер и на 6 април 41г напада Югославия и Гърция, като бързо обръща нещата. Югославия се предава  на 17 април за 11 дни, а Гърция на 30 април. На 6 април, ние сме вече съюзник на Хитлер, а това означава и на приятеля му в този момент – Сталин, но не взимаме участие във военните действия на 6 април. Имаме обаче в готовност доста събрана войска, която на 19 април е вече в Сърбия, а на 30 април в Гърция – няма и 24 часа след като Гърция се предава. Носят се слухове и глупости, че българските войски са били само в Западните покрайнини. От този пущинак тогава никой не се е интерсувал. Българите са окупирали Поморавието, област съвсем до Белград. На второ място сме окупирали почти цяла Македония и на трето двете големи гръцки провинции Източна Македония и Западна Тракия. Говорим за градове като Алаксандруполис, Комотини, Ксанти, о-в Тасос, Серес, Драма, Кавала и т.н. Тези гръцки градове никога не са били български след 1878г и за миг, но според най-различни слухове (пускани вероятно и от Русия с цел да ни скарва постоянно с всичките ни съседи и да ни кара да ги мразим), тези градове си били съвсем български от време оно до 44г. В това вярват днес и много наши висшисти – лекари, инженери, артисти и т.н.  В Македония българската войска е посрещната през 41г малко по-меко, тъй като македонците са били отвратени от сърбите, които са искали да ги асимилират напълно, но в края на 44г. авторитетът на българите сред македонците не е бил по-висок от този на сърбите.  

Тук не става въпрос, че сме по-лоши от македонците, гърците и сърбите. Става въпрос обаче, че не сме били и по-добри от тях. Имало е гърци, сърби и македонци които са ни клали жестоко. Правели са най-лошото каквото могат срещу България, както и да асимилират българския етнос по техните земи. Но ние сме били там и то с войските на Хитлер и Мусолини. Какво да очакваме като реакция? Имало е много прости селски български войници, добре облечени и нахранени, който са грабели и последния залък от гърците, радвали са се да правят секс срещу един хляб с някоя майка, която е трябвало да нахрани децата си или направо са изнасилвали, въпреки че са били наказвани за това. Имало е и български войници които са късали от хляба си за  да нахранят гладните жени и деца на „противника“. Било е като на война. Вече е в миналото. Но какво пречи през 2020г тези историчеки факти да бъдат разказани и да се учат в училиче от всеки български ученик? И да станем най-големи приятели със съседите си с които сме живеели заедно от хилядолетия тук, а не с диваците от Северномонголската империя? Ние, гърци, македонци и сърби сме живели поне 400 годии в една държава – Римската империя и има ли кой да отрече това?   

Тръгнал наш Каракачанов да налага вето. Добре, ама по този див начин не става. С лъжи вето не се налага, а се излиза с цялата истина. Каквото бъркат македонците, а те наистиа бъркат много, ще го оправят. Ветото в ЕС обаче не е за изнудване. То така може да си поискаме 10 милиарда от Македония. Защото сме имали право на вето. Нали съветници на Меркел и Байдън ще им обяснят проблема за 15 мин и след още 15 мин като му звъннат на нашия дебелак ще забрави че е 200 кила и за какво е хитрял по този примитивен начин. Ние имаме износ над 70% за ЕС, срещу 1.5% за Русия, технологии, инвестиции, маса гастарбайтери от селата хранещи целите си семейства от ЕС, образование, туризъм – целия ни жизнен цикъл е свързан с ЕС. Нали като докажем що за диваци сме за пореден път в ЕС може да получим шамар дето да ни пари с години, вместо да „дадем укрок на македонците“.   

И който се съмнява, че нещо съм изопачил, може да си го прочете на английски



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - По принцип си прав в съжденията си, ...
11.11.2020 22:16
По принцип си прав в съжденията си, но не мога да си обясня дивата ти омраза спрямо Русия, която наричаш северомонголска ?
На нас /булгарес-както го казваш/ все някой друг ни е крив.
Ако не е Русия е Турция, Америка /САЩ/ , Гърция, Сърбия и кой ли не друг.
Само ние нямаме никаква вина за нищо, което е исторически факт.
Защо ли ?
ПП. Само това,което е на английски ли е достоверно ?
цитирай
2. bulgares - ами така се оказва
11.11.2020 23:52
че само това което е на английски е достоверно. Или смяташ, че този факт много ме радва? Този факт ме прави бесен, че трябва да научавам истинската история на България от преди няма и век от английски източници.

За да научиш каква е истинската история на България, започваща 200 години преди Аспарух, пак трябва да я прочетеш на английски от западните историци, изучаващи Римската империя. Това е факт. Дали ти харесва? Какво бих могъл да кажа за да те зарадвам, без да отстъпвам от истината и фактите?

И всичко това го дължим на Русия, ако се замислиш. Която е една северномонголска империя, без никаква древна история но успява все още да ни пише както древната история, така и най-новата. Да, сами сме си виновни, че й разрешаване. Но аз не вярвам, че това се получава съвсем случайно, само заради глупостта ни.
цитирай
3. bumerang - Здравейте
12.11.2020 11:10
".....Каквото бъркат македонците, а те наистиа бъркат много, ще го оправят"
А кой гарантира, че ще го оправят? Кога? Заложени бомби със закъснител на наша територия не бива да се допускат! Защото никой не може да предвиди бъдещото историческо развитие.
цитирай
4. bulgares - Здравей bumerang
12.11.2020 14:13
Няма кой да ти гарантира това и не само това. Ние сами трябва да се борим за много неща в реалния живот. В случая имаме два избора:
1.Да сме на 100% честни със себе си, с македонците, с ЕС, да изхвърлим псевдоисторическите отломки от БАН, да си напишем истинската история и то не само за ВСВ, която ако е истинска ще издържи на всякакви нападки и да я преподаваме на всеки български ученик.
2.Да приемем тактиката на 200-килограмовия ни министър, че може да надхитрим някого с този примитивен, ганьовски манталитет бил модерен преди 2 века, да крием историята за ВСВ (на практика само от нас), да използваме вето в ЕС, ако ще и по най-долнопробен и низък начин безнаказано и т.н. Ами няма как после да изправим и тази историчека грешка наистина. Веднъж сме окупирали Македония с помощта на Хитлер с което на практика сме я загубили завинаги, сега с тъпигьоси тип Каракачанов ще я направим първи наш враг. Нищо ново, както сме си платили за гяволията с Хитлер, така ще си платим и за тази.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 125809
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив