Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10 11:38 - Внушенията на доц.Тодор Чобанов
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 471 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 30.10 22:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Дълго набиваната в главите ни съветска пропаганда, че в римските провинции Тракия, Мизия и Скития, живеели не траки, ами прадедите на руснаците, намира все по-малко почва сред хората с малко разум и желаещи да прочетат нещо странично от Официалната ни история. Всеки разумен човек днес може да прецени доста лесно, че теорията от преди 140г на 22-годишния Константин Иречек и псевдоиконата на българската история Златарски е твърде примитивна и не може дани  даде логически обяснения на най-основни въпроси. Червените ни историци са се барикадирали по въпроса и използват всички методи на поповете за отговори на всеки разумен въпрос от обществото – това не е работа за всеки, само те са посветени в тези тайни и трябва да ги слушаме безпрекословно без да им задаваме въпроси.

Особено активен напоследък в защитата на тази примитивна теория, по неясни причини се оказва доц.Тодор Чобанов, който е археолог и зам.кмет на София. Сравнително млад е, роден е през 1977г. в АсеновградТой повтаря навсякъде основно две неща:
1.Българите са славяни, прабългарите на Кубрат са дошли с конницата на Аспарух от Фанагория, всичко с теорията на Златарски си е тип-топ.
2.Аз вярвам на Археологията, защото всичко в нея може да се пипне и т.н.

И оставя на слушателя му да направи връзката, че  двете му твърдения са свързани, като той е дошъл до първия си извод на базата на неоспорима археология, пък след като е доцент и с такава висока обществена позиция, хората няма защо да вярват на каквито и да е други твърдения.


Да, ама се оказва, че връзка между двете му твърдения няма, а това е само едно внушение. И ние вярваме на археологията не по-малко от него. Но тя до момента показва само, че за славяни в България преди 1758г
 когато Паисий ги внася в България никой не е чувал, както и че приказката на Теофан за Кубрат с петимата му сина е една абсолютна измислица.

Твърдеше се по соца, че в България имало открита много славянска керамика. После се оказа, че тя била само около днешния Арчар и била открита от Живка Въжарова. Тя е пратена да учи в Ленинград около 1948г и като се върнала открила каквото трябва. След 1990г известната ни археоложка Красимира Лука прави пълен преглед на работата й на място и казва, че по нищо не личи тази керамика да е от славяни.  За славянска керамика пък до Солун където славяните били стигали и дума не може да става. Къщите на славяните били само дървени и изчезнали, селища няма открити при „уседналия“ им начин на живот, една кост на славянин не е останала за ДНК изследване защото практикували трупоизгаряне. По-това време никой не е имал технологията да изгаря напълно труп само до прах. Дори и днес това е невъзможно, тъй като първо трупът трябва да бъде намерен. Та би ли обяснил доц.Чобанов на обществото ни коя археология точно го кара да вярва толкова на Златарски за славяните? Как е възможно за траки да имаме толкова много находки и постоянно от земята да извират нови, а за това „море от славяни“ нито една?

Ситуацията с археологията около приказката за Кубрат и петте му сина е не по-малко примитивна и комична. С новите методи за датиране в „гроба на Кубрат“ бяха открити съдове от 8-ми век, което се крие усърдно от археолозите „вярващи в археологията“. На който се добере до този факт му се обяснява, че по-късно синовете на Кубрат дозаровили съдове?!! Как са го намери този гроб синовете му или явно внуците му, като това си е типично скрито хазарско съкровище на 580км от Фанагория на брега на река без всякакви обозначения отгоре? Кой внук ще тръгне да заравя още съкровища в гроба на дядо си? Тези археолози за идиоти ли ни взимат?  За съкровището се крие и че в него има типично християнски вещи, да не се чуди който научи това Кубрат на Христос ли се е молел или на Тангра. 
Освен „открития“ гроб на Кубрат, за тази Стара Велика България няма открито НИЩО ДРУГО. А около Фанагория се правят изключително активни разкопки, там са живели много гърци и евреи с писменост и се оказва, че никой от тях изглежда не е знаел в коя държава е живеел и кой им е бил владетел. Археологията до Фанагория, която се простира и в морето днес, доказва ежедневно как там са живели гърци и евреи, с гръцки кръстове, монети на гръцки владетели, еврейски символи и т.н. но не излиза и един камък който да загатне за някаква дъжава на Кубрат.

Друг интересен факт, за който от „вярващите в археология“ като доц.Чобанов никога няма да чуете е че, между археологията на север от Черно море и тази около Плиска НЯМА НИЩО ОБЩО.  Това би трябвало да доказва напълно, че Аспарух си е бил владетел тук още преди 680г и ние не сме тюрки с криви крака и дръпнати очи, или както казва проф.Ив.Дуйчев южни руснаци, а траки-европейци. Eто какво казва археологът проф.Рашо Рашев изучавайки предметите намирани по Северното Причерноморие "Стилът и репертоарът на тези предмети не е бил пренесен на Долни Дунав." 
Може ли да отгатнете обаче какво се отговаря на добралите се до този факт? Аспарух не бил взел с конницата си майсторите изработващи артефактите за прабългарите?!! А като са дошли за два месеца сами ново занаятчийство ли са си изобретили, както и да строят вместо шатри крепости като Плиска и Преслав? И не е ли имало кой да прескача на 250км да купува предмети от стария стил? И защо с конницата не са взели поне предмети и лични вещи със себе си? Би ли посочил доц.Чобанов поне един артефакт, който го подтиква да счита, че в приказката за Кубрат на Теофан има някаква реалност?

Днес прочетох следното, Рашо Рашев бил казал „Тюркският антропологичен тип и тюркоезичието на прабългарите не се поставят под съмнение. Като неоспоримо доказателство се сочат езиковите остатъци в Именника на българските владетели…“

Нали археолозите вярвахте на археологията и ние също вярваме на нея?!!  Какво се оказа сега? Археолозите нямали и един артефакт за славяни и прабългари.  Своите "железни изводи" те били направили на първо място от някакъв именник според който има хора живели по 300г и по 150г, имената на група българските царе едвам си пасват с големи нагаждания, който е открит чак през 19-ти век от руски панслависти и може би има нещо в него от действителността, предавано от избягали българи много векове преди това, но изобщо не става да се правят каквито и да е твърдения от него. Доц.Чобанов, определящ се често като „учен“ би ли ни обяснил що за наука е това?

В момента някакви руски подлоги са насъскали по-диви българи, които си нямат и понятие за какво става дума, да използваме ЕС да наложим вето на Македония и те да се признаят насила за славяни и татари, т.е. за древни руснаци, а не европейци. Ние затова ли сме влезли в ЕС, не за да защитаваме собствените си интереси, а тези на Русия? Не сме ли станали наистина диви и прости еничари за да правим сами това?  Освен със загуби от милиарди евро сигурно ще заплатим този напън и с много подигравки и обиди както и захвърлянето ни в ъгъла на ЕС за десетилетия напред.Тагове:   Чобанов,


Гласувай:
6
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - :) Има логика.
30.10 11:54
:) Има логика.
цитирай
2. iliyanv - Старши сержант Тодор Чобанов
31.10 16:48
не е чак толкова тъп. Един, който носи фамилията Овчаров, е начело в класацията. Дет се вика само овчери и чобани в нашто хистори. Гледай македонското, питай за румънското и си представи българското.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 63572
Постинги: 39
Коментари: 235
Гласове: 235
Архив