Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10 12:32 - Думата "славянин" означава "роб" !
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 395 Коментари: 11 Гласове:
12

Последна промяна: 01.10 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В Софийският университет по история се учи, че "склав = словенин = славянин". Вече написах поне 100 пъти, че склав значи "роб" и от това твърдение следва, че и "славянин" значи "роб". Написаното обаче явно не се чете, тъй като постоянно получавам веднага твърдения, противоречащи си с него. Други може би ме считат за толкова откачен или тъп, че направо ми копират няколко страници от Уикипидия за славяни, вероятно считащи, че ми е трудно да си ги намеря сам. Някои пък, считат че това са измислени гнусни соросоидни твърдения, целящи да ни отделят от "братския руски народ" и подхващат подмолна теория, че траките били много примитивни, поради което независимо от реалните факти е по-добре да се мислим за славяни. Като че ли в САЩ някой се интересува за какви се мислим. В Западна Европа пък от няколко столетия предпочитат да си мислим, че не сме европейци като тях, а някакви доста по-изостанали човешки подобия. Трети пък "дочул", че не "славяни" идвало от "роби", ами "роби" идвало от "славяни". Откъде го дочул? Вероятно някъде от Шесто управление, след като източника не може да се установи по абслолютно никакъв начин. При това, думата "склав" е останала до нас в най-ранен летопис от 551г, доста след разпада на Римската империя през 476г. за да започва някой тогава да измисля нова дума за роб.

Аз пък вече се чудя, докато много хора отивахме да учим "висше" за да развиваме логиката си, дали историци и археолози не са ги приемали за да унищожат дори и изградената им логика в училище. Говоря за реномирани учебни заведения като СУ, а не като Великотърновсия, където специалността преди време се е наричала дори "история и физическо възпитание". От там се появиха много нови "звезди" като Костадин Костадинов - Копейкин, които също могат да ти "докажат" с един замах, че "етнос славяни у нас е имало". В партията на Копейкин, както и общества като форумите на "Бойна слава", "Воини на Тангра" и подобни споровете не се решават с дискусия, а направо с бой и заплахи.    

Ето за пореден път какво означава думата "СКЛАВЪ" според речника на Найден Геров от 1904г, този път с картинка. Означава "РОБ, ПЛЕННИКЪ". Това очевидно е било известно дори на нашите по-възрастни баби.

image


Получавам и забележки "защо се хващаш за думата?". Е как да не се хващам, когато документите показват, че славяни идва от "роби", а не от "славни" хора. Така са наричани както "траките", така и вече появилите се "българи" у нас. Инетересен е случая с Комес Марцелин, който умира към 534г. и на нито едно място не е споменал думата "склави", а говори постоянно за "българи", т.е. ромеите са започнали в един момент да наричат със злоба всякакви нападатели на територията им от север без оглед как са се наричали те самите. Подобни случаи е имало винаги в човешката история, има ги дори и днес, но те не определят появата на нови народи и етноси. Понятието "склав" дори не е "етноним", а явен "топоним", което означава обида и ни показва защо се е появило и че не е нищо повече от думата "варварин" с излючение, че е малко по-обидна.

Думата "sclav" означава ясно "роб" и на латински и на старогръцки и на български, независимо с каква азбука я пишем и от нея произлиза съвременната английска дума "slave". Това го показват всички летописи и няма нужда от никакви етимологични игри.

От "славяни" до днешни дни нямаме абслолютно нищо веществено останало до наши дни, ако се изключат няколко жалки опита за фалшификация по време на соца, като тези на Живка Въжарова за "славянска керамика" край Арчар. В същото време музеите ни се пукат по шевовете от артефакти от траки. Залъгват ни още, че нямаме останала и прашинка от славяни защото те се "трупоизгаряли". По това време е нямало хора с технология да се изгарят напълно, а дори и днес не е възможно да се изнамерят и погребат всички умрели.

Единственият останал аргумент на някои последни историци-воини, е че инженери, лекари, архитекти и подобни нямали капацитет да разберат тяхната сложна наука, дори и да им я обяснят с най-прости думи. Нямало и професионални историци, които да се "занимават с подобни елементарни глупости". Добре, че това не е нещо по-сложно от историята, та все някога бихме могли да прозрем поне тези елементарни неща с повече усилия. Може да споменем обаче вече доста професионални историци, които ще ни кажат с минимален риск да не загубят работата си, че "СЛАВЯНИ НЯМА!", като мисля, че всеки може да познае поне този по-долу.

Тагове:   роб,   славянин,


Гласувай:
12
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - друго означава
01.10 13:07
Славен означава
цитирай
2. nkf - Изобретателите на "славя...
01.10 13:23
Изобретателите на "славяните" са няколко християнски кюрета от 16-17 век. Това е цялата работа.
цитирай
3. bulgares - ето веднага някой е прочел пак само заглавието
01.10 14:36
elizabethborislavova написа:
Славен означава


и е казал на какво му прилича "Славянин"
цитирай
4. dobrodan - Еххххх???
01.10 15:57
Sclavi. Sclavini. Slavi.
Сакалиби. От рода на сакалибите. Подобни на асите.
Господари. Подчинени на техния род. Роби.

Ас-ак-олъ-оба. Родът на светлите старши аси. СКОЛОТИ-те
Ас-ак-лаб-ен. Не са старши или "почитани", но са подобни на белите аси.
Ас-лаб-ен. Само подобни на асите. Не са аси.
Затова биват обърквани слави и склави след векове. Както заради езика, наричан ту склавински, ту славянски и никога склавски ;). В един момент склавените и славите преминават на език като днешния славянски. Склавите нямат друг избор.....те си остават най-малобройни.
Пиша ти го пак. Не се заяждам. Просто работи според определенията от тая теза.
цитирай
5. andrei - Ако нямат латински речник,
01.10 15:58
време е да си го купят и ще разберат,че склаве означава РОБ !!!
цитирай
6. dobrodan - Андрей, който е съставял този речник, също не е бил
01.10 16:48
наясно кой кой е.
The Sclaveni (in Latin) or Sklabenoi (various forms in Greek......)
цитирай
7. krumbelosvet - Оти таа страс отцеплювна?
01.10 21:35
Бас държа, че елини и римляни имат и други думи за роб. А защо траки и славяни са станали НАРИЦАТЕЛНО за роб, е ясно от... Херодот. Траките били многобройни като индийците, но РАЗЕДИНЕНИ. "Славяните" произлизащи от тях - също. Любят тия племена СЕЛСКАТА свобода, царят да им и чичо или вуйчо. И като селяни са ЛЕСНА ПЛЯЧКА за ловците на роби от елинските полиси, с техните добре организирани АРМИИ. Те тва е, Начи.
цитирай
8. bulgares - отвориха ми се очите
01.10 22:19
krumbelosvet написа:
Бас държа, че елини и римляни имат и други думи за роб. А защо траки и славяни са станали НАРИЦАТЕЛНО за роб, е ясно от... Херодот. Траките били многобройни като индийците, но РАЗЕДИНЕНИ. "Славяните" произлизащи от тях - също. Любят тия племена СЕЛСКАТА свобода, царят да им и чичо или вуйчо. И като селяни са ЛЕСНА ПЛЯЧКА за ловците на роби от елинските полиси, с техните добре организирани АРМИИ. Те тва е, Начи.


Херодот е роден около 484 г. пр.н.е, а думата склави се появява 551г., 10 000 години по-късно. Явно тези някакви си 10 хил години не пречат дори "славяни", която се появява 12,000 години и след "склави" да стане нарицателно за думата "роб" при Херодот. Просто не сме наясно, че времето не тече праволинейно, ами се движи в кръг и на 22,000 години започва отначало. Ама за да го разбере това човек трябва да има поне мозък на Айнщайн.
цитирай
9. krumbelosvet - bulgares, НЯМА НАЧИН славяните да не са бившите траки.
01.10 23:13
Попитайте се как така ИЗВЕДНЪЖ изчезват траките и ИЗВЕДНЪЖ се появяват славяните. Къде "изчезнаха" траките? Не траките, ИМЕТО ИМ е изчезнало. Щото славяните ДО ДНЕС са разединени като героите на Херодот. И пак, ПАК, П А К робуват в Гърция, Турция и целия свят? Най-свободолюбивият етнос, страшен на война, когато е обединен.
цитирай
10. kirk - Deep Purple имат даже такъв албум
02.10 05:19
Deep Purple имат даже такъв албум - "Славяни и роботърговци (господари, мастери...)" - https://www.youtube/watch?v=Xb-klPW22Mw
цитирай
11. krumbelosvet - O, Deep purple,
02.10 13:19
Това е доказателство. Предавам се.
Макар че тия опърпаните сигурно са искали да възпеят РОБИ и роботърговци.
Случайно ли един гръцки танцьор винаги наричаше Слави "Станислави"? Било му е неудобно да му казва в очите "роб".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 56971
Постинги: 31
Коментари: 143
Гласове: 191
Архив