Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2019 05:17 - И белорусите не били руснаци
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 2347 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 14.05.2019 00:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В България успяхме да принудим дори Божидар Димитров да признае, че не сме славяни
https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY

Остава въпроса какви са другите народи, за които изцяло изфабрикувания Панславинизъм след 17-ти век  или по-точно след измислиците в книгата на Мавро Орбини "Царството на славяните" твърдеше, че са славяни. Българите нямаме право да пишем историята на другите народи и може само да гледаме какво става там.

Последните генетични изследвания показват, че белорусите са почти идентични с поляците и нямат нищо общо с руснаците. Руснаците имали генетична връзка пък с фините.  

https://www.intex-press.by/2018/08/20/genetiki-belorusy-i-polyaki-bratya-bliznetsy-russkie-dazhe-ne-slavyane/

Явно тази теория за някаква огромна славянска единна общност не може да издържи и на един научно доказан факт.  Явно руснаците още от Петър Първи са градили империята си като са писали и натрапвали абсолютно безкрупулна и лъжлива история не само на българите, но и на много други съседни й народи.

В нашата история както са измислени славяните, така са измислени и прабългарите от Фанагория. С тази разлика, че за тяхна основа не са използвани измислиците от Мавро Орбини, а една приказка на Теофан Изповедник (758-817г),  създал я над 100 години след 681г.  Неговата приказка с цар и петима сина е известна в древността и за други народи. Българите не сме нито някакви прабългари дошли от Фанагория, нито някакви славяни, за които пък никой по света не знае откъде са дошли. Дошли са всъщност от главата на Мавро Орбини. Ние сме местни траки, приели по някаква причина и отнякъде името "българи" още в края на 5-ти, а не на 7-ми век и започнали да водят доказани, чрез летописите войни с Византия за разширение почти веднага след смъртта на Атила починал през 453г.

Интересно е обаче как без съвременните теории за "промиване на мозъци"  Русия още през 17-ти век се е ориентирала съвсем точно и без колебания към историята като толкова ефективно оръжие, чрез което е успявала да превърне по безкръвен начин хората в съседните й държави на практика в еничари, които да забравят истинския си произход и да се приобщят към Империята.


Тагове:   траки,   Славяни,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elcho - Супер !!!
15.05.2019 15:17
Много ми хареса и те поздравявам ! Имам само една поправка в постинга ти. За Българи се споменава някъде около 163-165 г. с Авитохол.
цитирай
2. bulgares - благодаря, но
15.05.2019 19:12
Думата "българи" е изписана за първи път в намерените летописи по света през 480г, във връзка с бългаpо-византийcкия cъюз c император Зенон. Някои се опитват да ни ги представят като малка групичка тогава, но след като само 19 години по-късно са смлели елитната армия на Константинопол, няма как да са били малко, а са били и с чудесна бойна подготовка. Да не говорим за допускането, че българите са живеели някъде зад Украйна във Фанагория тогава е пълна глупост.

Освен това мисля, че е крайно време да оставим оня списък с Авитохол, след като си имаме надежден списък на българските царе, писан от български болярин, надежден и покриващ се с историческите факти в най-малки детайли
http://bulgares/history/2019/01/23/carete-na-bylgariia-sled-499g.1643214
цитирай
3. elcho - А сигурни ли сме за първия път ?!
16.05.2019 12:00
Защото съм чел, че през 265 г Рим признава държавата България в рамките на Римската империя. А това че Зенон ни споменава през 4 век, не смятам че той е някакво мерило за първият ни път. Вярно е, че повече са споменавали за Уногундури, които се биеха за Българите. Но ако става въпрос за официален документ, то тогава може би си прав. Но това не поставя началото на българите.
цитирай
4. bulgares - сигурно е
16.05.2019 12:38
Това е първото споменаване на българите с името "българи" в надежден документ. То е в края на 5-ти век и не е от Зенон, а е по времето на император Зенон. Явно траките приемат името "българи" след смъртта на Атила, но никой не знае как и защо - има някаква вяла версия, че е заради някакъв малък приток от север на Дунав, но тя е базирана на много късен и ненадежден документ. Това не е беда. Ние не сме единствената държава в света, която не знае откъде идва името й. Беда е, че докато днес от Ню Йорк до Австралия признават, че България е възникнала в края на 5-ти век, а не на 7-ми, където се намираме сега, ние се тръшкаме да си орежем 2 века от историята за да сме някакви братя с руснаците.
цитирай
5. elcho - bulgares
17.05.2019 20:32
Ние знаем това, което ни дават да знаем. Но за този документ за който споменавам се намира във Ватикана и Божидар Димитров направи специално предаване за него, защото е бил допуснат в библиотеката на Ватикана и го е видял лично. А дали е лъжа,..... един Господ знае......
цитирай
6. elcho - Даже.....
17.05.2019 20:34
Божидар го е написал.......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 125807
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив