Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2019 23:04 - За славяните според Марцелин
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 1892 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 12.01.2019 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече много популярни и дискутирани са у нас цитатите от Теофилакт Симоката роден през 580г и живял в Константинопол, който в прав текст в произведението си Historien заявява, не веднъж, а три пъти, че "склави" са наричани гетите. Или ако го обърнем за по-ясно, може да кажем, че гетите са били съставна част от склавите, или по-земите на днешна България склавите или славяните не са били нищо друго освен траки. Всеки лесно може да намери тези цитати и споровете около тях, как живелия на това място и по това време Симоката се е объркал, но за наша радост панславинистите през 19-ти и 20-ти век са забелязали тази неточност и могат да ни обяснят на ясен, логичен и прост език, как е станало това, като ни заявят твърдо, че той е "архаизирал".  Каква ли не помия се е изсипвала върху Симоката как имал "бомбастичен" стил и си е бил малко идиот. А той е получил образованието си по реторика и право в Египет, написал е Historien в 8 тома и още доста други неща, вероятно е бил и градски префект на Константнопол.  И то да се беше объркал за нещо сложно да е разбираемо, ами той се бил объркал как да нарича съседите си от другата страна на оградата на града. 

Симоката е използвал и думата БЪЛГАРИ за събития още през 585г и то за хора не живяли някъде по Фанагория, ами за такива живели на юг от Дунава, някъде около Свищов с което според панславинистите несвързаната му мисъл и идиотизъм трябва да се считат очевидно за напълно доказани.   


Нека извадим тук един цитат обаче и от Хрониката на Марцелин. Без да даваме страница ще го намерите много лесно по дата или с копиране в Google на англоезичните сайтове.   

1 Sept. 516-31 Aug. 517  10th indiction, consulship of Anastasius and Agapitus ...
duae tunc Macedoniae Thessaliaque vastatae et usque Thennopylas veteremque Epirum Getae equites depraedati sunt    

Превод: между 1 септември 516 и 31 август 517г. по време на консулите Anastasius и Agapitus ..
Тогава били опустошени двете Македонии и Тесалия и конницата на Гетите е плячкосвала чак до Термопилите и Стария Епир   

Марцелин е писал на латински. Виждате ли ясно съчетанието "конницата на Гетите" на латински? Това означава, че по днешните ни земи са препускали гети, за които Официалната ни история твърди, че като траки гетите са измрели няколко века по-рано и на това място през 516г. трябва да са препускали  измислените през 17-ти век славяни.  И какви са изобщо тези конници, когато славяните  масово са живеели уседнало, ходели са пеша и са се завирали със сламки из блатата само когато са ги нападали, без да нападат никога? Марцелин е всепризнат за много надежден автор и е живял точно през 516г зад стените на Констанинопол. Всъщност да се намерят несъответсвия в строго документалната му хроника е трудна задача почти като да намерите несъответствия в стенограмите на Народното ни събрание. Но може ли да бъде проблем това за Панславинизма? Лично Златарски го е забелязъл и се е справил с проблема на мига. Агра-кадабра и хоп, една "архаизацийка" и нямаме вече гети или готи, нямаме траки, нямаме българи, а на тяхно място имаме какво? СЛАВЯНИ! По подразбиране, когато ползваме такъв мощен инструмент като архаизацията за изтриване на цели народи и заместването им с други, очевидно не е необходимо да прилагаме летописи, археология и каквито и да е първоизточници.


Тагове:   Славяни,   Гети,   склави,


Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 126636
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив