Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2018 12:01 - Словени и немци
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 2802 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 09.11.2018 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има две измислици за произхода на тези две думи от Панславинизма, които и до ден днешен ни се представят като чиста монета и се изучават като Официална история в Софийския университет.  "Словените" били славяни говорещи славянски език и са наричали тези на които не разбирали езика "немци" защото ги считали за неми.

"Словени" е дума която е използвана за пръв път в произведението "За буквите" на Черноризец храбър в края на 9-ти век. Няма я на нито едно място в света преди това и очевидно означава "хора на словото", а не някакъв етнос и няма как да описва етнос "славяни" за които твърдим, че са били по нашите земи 4 века преди това.    Възможно е и това да е културно-религиозно понятие свързано с Бог Слово (Логос), който е и Бог Син - в християнството второто лице (ипостас) на Светата Троица. Понятието Бог Слово срещаме много по-рано, още на Вселенския събор при изказване на Презвитер Константин от Амапеа “Аз признавам две естества, както е решено в Халкидон и две свойства, и за действията няма да споря, ако вие назовете техните свойства. А една воля признавам в лицето на Бога Слово (ако искате да знаете цялата истина, аз не знам какво значи “ипостасъ” по гръцки, а признавам воля в лицето на Бог Слово) и след въплъщението – Отец и Син и Свети дух имат една оля”.  https://sites.google.com/site/proishodanabulgarite/constantin-of-amapea   

Едва ли нашите предци са били и толкова примитивни за да наричат чужденците "неми" ако не разбират езика им въпреки, че може да са си правили подобни шеги. На унгарски немци е също "намети". По-интерсно е, че на италиански "приятели" е amici, а "неприятели" е nemici и това произнесено с латинска фонетика става "немици". Знаем колко дълго германските племена са били основен неприятел на римляните и тази хипотеза е много добре известна и до ден днешен в Италия. Оказва се, че немци не е славянска, а е най-вероятно латинска дума.  

Тези два примера показват как Панславинизма е напълнил историята ни с най-елементарни глуповати измислици, в които много историци и днес искат от нас да вярваме като в някаква наука. За тези които не знаят, въпреки, че живеем в държава на панславинисти, този термин не е измислен днес. Панславинистите са се наричали сами така, имали са свое знаме и конгреси. Основна отправна точка им е била художествената измислица на Мавро Орбини за славяните, която Паисий донася и в България.  

Вече на много историци остана една опорна точка за славяните, че никой професионален историк не считал, че са измислени. Така считали само простите, неграмотните и неразбиращи от история. Нека да споменем за проф.Божидар Диитров, отявлен русофил, който през 2013г изрева "копелета" за генетичното изследване на БАН показващо, че у нас не е имало никакви славяни. https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/160601  

В края на дните си Божидар Димитров заявява ясно по телевизията СЛАВЯНИ НЯМА! https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY

Тагове:   немци,   словени,


Гласувай:
5
01. iliyanv - Мазен руски фалшификат,
08.11.2018 15:22
изфабрикуван през XIX век, подобно на "Именника на българските владетели", гъшата хуйня за Тудор Доксов и годината етхъ бехти и десетки други, на които се крепи официалната поп-фолк история на България.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравейте!
08.11.2018 22:08
Има логика, на френски е анеми-враг
Но открих нещо друго в тази връзка, което ми се струва по- правдоподобно -NEMUS на латинси, означава гора лес И оттам немци-един вид -горски хора Германия на времето е била безкрайни гори!
цитирай
3. radostinalassa - Все пак някой знае ...
09.11.2018 20:37
ли на какъв език са говорели немците?
цитирай
4. iliyanv - На Радостинчето с ласото, дето обслужва хигиенично
10.11.2018 08:22
руското пасольство трябва да се отговаря на майчиния и език - руски. Тя друг не разбира.
цитирай
5. get - - Факт е - такъв народ "славяни" - няма! Има лингво-ним "славяни", но това не от областта на науката История?
14.11.2018 17:39
- Но по отношение на това ви твърдение - не мога да си съглася - тъй като ... ?

bulgares написа:

Основна отправна точка им е била художествената измислица на Мавро Орбини за славяните, която Паисий донася и в България.


... позоваванията на отец Паисий не са по Мавро Орбини - а по дванадесет-томният труд на Цезар Бароний "История на църквата"?

Трето - в наименованието на книгата, М. Орбини, аз НЕ ВИЖДАМ НИКЪДЕ - въпреки доброто ми желание - изписване както е възприето названието на/ЗА "СЛавяни" - а нещо съвсем друго.

В заключение - само хора "радостинки" - могат да вярват в руските лъжи ЗА СЛАВЯНИ?! :)))
цитирай
6. bulgares - . . . позоваванията на отец Паисий не ...
15.11.2018 13:47
get написа:

... позоваванията на отец Паисий не са по Мавро Орбини - а по дванадесет-томният труд на Цезар Бароний "История на църквата"?

Трето - в наименованието на книгата, М. Орбини, аз НЕ ВИЖДАМ НИКЪДЕ - въпреки доброто ми желание - изписване както е възприето названието на/ЗА "СЛавяни" - а нещо съвсем друго.


Паисий не само се позовава, ами направо включва цели глави в историята си от книгата на Мавро Орбини. Ползва и другата история, да.

През 1761 г. Паисий посещава Сремски Карловци (Австрия) и понеже не знае латински превежда не оригинала, а руския му превод, който е много изменен по заповед на Петър Първи.

И ето връзка към "Царството на славяните, днес неправилно наричани скиавони (т.е. роби)"
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5
цитирай
7. radostinalassa - В заключение - само хора "радостинки" - могат да вярват в руските лъжи ЗА СЛАВЯНИ?! :)))
26.11.2018 20:38
Този е за банване. Но той не пише, това не е за всекиго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 32243
Постинги: 15
Коментари: 127
Гласове: 41
Архив